Το ελαιόλαδο αναμφίβολα είναι το βασικό «κλειδί» της μεσογειακή διατροφής, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Το ελαιόλαδο, ιδιαίτερα το ωμό, αποτελεί τη βάση της μεσογειακής διατροφής και…
Βρείτε τις τροφές που μπορούν να σταθούν σύμμαχος στην προσπάθεια σας για μείωση του βάρους σας ή στη διατήρησή αυτού. Ο μεταβολισμός είναι το σύνολο των βιοχημικών αντιδράσεων που πραγματοποιούνται στα…
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ διαπιστώνουν πως η έκθεση στον ήλιο παχαίνει τους άνδρες!
Πως ο ήλιος επηρεάζει την όρεξη; Γιατί αυτό αφορά τον ανδρικό πληθυσμό; Τα αποτελέσματα νέας μελέτης έφεραν στο φως σημαντικές πληροφορίες για την επίδραση του ηλίου στην όρεξη. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε πως…
Μάθετε τα πάντα για αυτή την παθολογική κατάσταση που ονομάζεται «ηλίαση», η οποία συνδέεται με την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Τι είναι η ηλίαση Η ηλίαση είναι παθολογική κατάσταση, που προκαλείται…
Σύμφωνα με έρευνες αποδεικνύεται όλο και πιο έντονα ο ευεργετικός ρόλος που παίζει στον οργανισμό μας, ενώ και η γαστρονομία το έχει ενσωματώσει σε πολλές συνταγές τόσο της μαγειρικής, όσο και της…
Τα μαλλιά είναι ένα σύμβολο δύναμης και γοητείας. Η περιποίηση τους απαιτεί όχι μόνο χρόνο αλλά και εξειδικευμένα προϊόντα όπως σαμπουάν, προϊόντα ενυδάτωσης και αποκατάστασης της φθοράς, conditioner και πολλά ακόμη ώστε…
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν βασικό στοιχείο της ανθρώπινης διατροφής από τα πρώτα λεπτά της ζωής μας. Το γάλα, είτε αγελαδινό ή πρόβειο ή κατσικίσιο ή ανάμεικτο, διαθέτει πλούσια και θρεπτικά στοιχεία και…
Η διατροφή είναι ένα σύνολο πραγμάτων που εμπεριέχει όχι μόνο γνώση αλλά και τη δύναμη της συνήθειας, γεγονός που είναι ικανό να επηρεάσει την εικόνα της υγείας ενός ατόμου και σε βάθος…
Ένα μεγάλο ποτήρι χυμού πορτοκαλιού, είναι γεμάτος με περίπου 34γρ. ζάχαρης σε κάθε 355 γραμμάρια υγρού. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Agricultural and Food Chemistry, ο χυμός…
Όλοι γνωρίζουμε για τα πλούσια ευεργετικά συστατικά του ελαιόλαδου, ένα προϊόν που παράγεται στην χώρα μας και αποτελεί βάση στην διατροφή των Ελλήνων. Πέραν όμως όσων γνωρίζουμε, μια νέα μελέτη –που πραγματοποιήθηκε…