Το πιο γευστικό τυρόψωμο με φέτα

Υλικά

  • 500 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 250 ml νερό (χλιαρό)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γρ. φέτα
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Σουσάμι

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε την φέτα με ένα πιρούνι σε μέτρια κομμάτια.
  2. Σε ένα καινούργιο σκεύος διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε λίγο ζεστό νερό.
  3. Έπειτα επιλέγουμε ένα μεγάλο μπολ στο οποίο ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με το χέρι μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  4. Προσθέτουμε τη μαγιά και λίγο-λίγο το νερό (όχι απαραίτητα όλη την ποσότητα) ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια λεία ελαστική ζύμη.
  5. Στη συνέχεια σκεπάζουμε τη ζύμη, τη μεταφέρουμε σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου.
  6. Αφού βεβαιωθούμε ότι η ζύμη έχει πολλαπλασιάσει τον αρχικό της όγκο, προσθέτουμε τη φέτα και ξαναζυμώνουμε καλά.
  7. Αφού ολοκληρώσουμε τα παραπάνω βήματα δίνουμε στη ζύμη το σχήμα που θέλουμε, τη μεταφέρουμε σε ταψί, και την αφήνουμε για άλλη μισή ώρα να φουσκώσει ξανά.
  8. Έπειτα, αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 25-35 λεπτά.

Τέλος, ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το ψωμί να ξεκουραστεί 15 λεπτά πριν το κόψουμε.