Υλικά
- 500 γρ. σκληρό αλεύρι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 250 ml νερό (χλιαρό)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 300 γρ. φέτα
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε την φέτα με ένα πιρούνι σε μέτρια κομμάτια.
- Σε ένα καινούργιο σκεύος διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε λίγο ζεστό νερό.
- Έπειτα επιλέγουμε ένα μεγάλο μπολ στο οποίο ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με το χέρι μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τη μαγιά και λίγο-λίγο το νερό (όχι απαραίτητα όλη την ποσότητα) ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια λεία ελαστική ζύμη.
- Στη συνέχεια σκεπάζουμε τη ζύμη, τη μεταφέρουμε σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου.
- Αφού βεβαιωθούμε ότι η ζύμη έχει πολλαπλασιάσει τον αρχικό της όγκο, προσθέτουμε τη φέτα και ξαναζυμώνουμε καλά.
- Αφού ολοκληρώσουμε τα παραπάνω βήματα δίνουμε στη ζύμη το σχήμα που θέλουμε, τη μεταφέρουμε σε ταψί, και την αφήνουμε για άλλη μισή ώρα να φουσκώσει ξανά.
- Έπειτα, αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 25-35 λεπτά.
Τέλος, ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το ψωμί να ξεκουραστεί 15 λεπτά πριν το κόψουμε.