Ένα από τα δροσερά γλυκά που όλοι λατρεύουμε είναι και το cheesecake, σε μια συνταγή με επικάλυψη απολαυστικής σάλτσας με ολόκληρα βύσσινα.
Το Cheesecake αναμφίβολα όλοι το αγαπάμε διότι είναι ένα γλυκό ελαφρύ, εύγευστο και δροσερό. Κατά καιρούς πολλές είναι οι παραλλαγές που το δοκιμάσαμε, αλλά πάντα η κλασσική του εκδοχή είναι αυτή που κερδίζει τις καρδιές όλων μας.
Τα μυστικά για την επιτυχία του είναι πολλά, όμως το πιο δοκιμασμένο και παλαιό κόλπο είναι αυτό που σίγουρα εγγυάται την απόλυτη επιτυχία και δεν είναι άλλο από το κόλπο με το ζαχαρούχο γάλα, σε συνδυασμό με μια ενισχυμένη δόση βελούδινης υφής κρέμας γάλακτος.
Υλικά
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 125 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
- 1 βάζο (650γρ) κομπόστα βύσσινο
- 2 κ.γ. κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί.
- Σε άλλο μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα, χτυπάμε στο μίξερ ή με σύρμα να ενωθούν μαζί με τον χυμό λεμόνι.
- Έπειτα ενώνουμε την κρέμα γάλακτος με την κρέμα τυριού και το τοποθετούμε στο ψυγείο, αφού πρώτα το έχουμε σκεπάσει.
- Στην συνέχεια τρίβουμε τα μπισκότα και τα απλώνουμε ως βάση για το Cheescake. Για να σταθεροποιηθεί το μπισκότο λιώνουμε το βούτυρο (προσέχοντας να μην το κάψουμε) και το ρίχνουμε στο κέντρο του τριμμένου μπισκότου για να νοτίσει η βάση και να γίνει σταθερή, πιέζοντας το με ένα κουτάλι ώστε να δημιουργηθεί μια ισοπαχή βάση.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κομπόστα με το ελαφρύ σιρόπι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να λιώσει.
- Σε ένα φλιτζανάκι του καφέ με λίγο ζεστό νερό λιώνουμε το κορν φλάουρ και προσθέτουμε στο μείγμα με το βύσσινο και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση και να κάνει χοντρές φουσκάλες. Έπειτα το βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει καλά.
- Στη συνέχεια στρώνουμε την κρέμα τυριού πάνω από το μπισκότο και αφήνουμε και πάλι στο ψυγείο, ώσπου να κρυώσει η σάλτσα.
- Τέλος προσθέτουμε τη σάλτσα και την τοποθετούμε προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.