Pan-εύκολα pancakes με μόνο 6 υλικά

Η τηγανίτα ή αλλιώς pancakes είναι ένα επίπεδο, στρογγυλό και λεπτό σε πάχος έδεσμα το οποίο παρασκευάζεται με ένα είδος χυλού φτιαγμένο κυρίως από αλεύρι και νερό.

Πλέον οι περισσότεροι τα γνωρίζουμε ως «Panqueques», μια ονομασία που είναι ευρέως δημοφιλή σε πολλές χώρες της Νότιας Αμερικής, όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Χιλή.

Το γλυκό αυτό έδεσμα καταναλώνεται με γλυκιά γέμιση μαρμελάδας ή καραμελωμένο γάλα ή με αλμυρή γέμιση, με κιμά, λαχανικά, σάλτσα ντομάτας, τυρί και οτιδήποτε ο καθένας επιθυμεί, ενώ μπορεί να γίνουν πάνω σε αυτό και συνδυασμοί γεύσεων.

 

Υλικά

*Μερίδες: 6

  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Έπειτα με ένα σύρμα ή με μίξερ χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.
  3. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι το μίγμα μας (ποσότητα ίση με ένα φλυτζάνι του ελληνικού καφέ).
  4. Για να καταλάβουμε ότι τα pancakes ψήνονται θα πρέπει οι φουσκάλες που έχουν δημιουργηθεί να σκάσουν και η επιφάνεια θα πρέπει να μην γυαλίζει.
  5. Τέλος, γυρίζουμε το pancake από την άλλη πλευρά, το αφήνουμε να ψηθεί για ένα λεπτό και είναι έτοιμο.

 

*Tips: Για να επιτευχθεί το σωστό ψήσιμο, φροντίστε η θερμοκρασία στο τηγάνι να είναι μέτρια.