Φτιάξτε με απλά υλικά νόστιμα κουλουράκια πορτοκαλιού με άρωμα βανίλιας

Υλικά

(Ποσότητα: 30 τεμάχια)

  • 1 ποτήρι (νερού) ζάχαρη
  • 1 ποτήρι (νερού) σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι (νερού) φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κ.γ. σόδα φαγητού
  • 1 βανίλια
  • 1 κιλό περίπου αλεύρι γ.ο.χ. (κοσκινισμένο)
  • 1-2 κρόκοι αυγού

 

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι αυτά να ομογενοποιηθούν.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο αλεύρι, την βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  3. Έπειτα προσθέτουμε τον μισό χυμό πορτοκαλιού και λίγο αλεύρι ακόμη.
  4. Στη συνέχεια διαλύουμε την σόδα φαγητού μέσα στον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού (με προσοχή πάνω από το μπολ που ήδη δουλεύουμε) και το προσθέτουμε. Ο λόγος που πρέπει αυτό να γίνει είναι γιατί μπαίνοντας η σόδα μέσα στον φυσικό χυμό θα αφρίσει και θα υπερχειλίσει.
  5. Έπειτα προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να μην κολλάει στα χέρια μας.
  6. Τελειώνουμε την εκτέλεση της συνταγής πλάθοντας τα κουλουράκια σε όμοια μεγέθη για να ψηθούν όλα ομοιόμορφα.
  7. Στην συνέχεια τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε πάνω τα κουλουράκια, με απόσταση το ένα από το άλλο.
  8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  9. Βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι χτυπάμε ελαφρά.
  10. Έπειτα αλείφουμε πάνω στα κουλούρια τον χτυπημένο κρόκο και τα ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

 

*Tips: Αφού κρυώσουν τα κουλουράκια τοποθετήστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο και αφήστε τα κλειστά για 2-3 ώρες.