Φτιάξε το πιο τραγανό sandwich με μελιτζάνες

Είσαι vegan και θέλεις να απολαμβάνεις νόστιμες συνταγές που να μην περιέχουν τροφές που αποφεύγεις; Δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή, η οποία εκτός από σούπερ απολαυστική, περιέχει βιταμίνες και πολύτιμα συστατικά που θα σου δώσουν ενέργεια για να αδράξεις την μέρα σου!

 

 

 

Υλικά

*Μερίδες 2

  • 100 γρ. Violife φέτες με γεύση Gouda
  • 150 γρ. Violife Prosociano
  • 1 μικρή γαλλική μπαγκέτα
  • 1 μελιτζάνα κομμένη κατά μήκος
  • 1 πρέζα χοντρό αλάτι
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 ml φυτικό ρόφημα της επιλογής σας
  • 80 γρ. panko τριμμένη φρυγανιά
  • Λάδι για το τηγάνισμα

 

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. τομάτα κονκασέ
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Διαδικασία

  1. Αρχικά κόβουμε τη μπαγκέτα στη μέση.
  2. Έπειτα, βάζουμε τις φέτες μελιτζάνας σε μια σχάρα και προσθέτουμε σε αυτές το χοντρό αλάτι, και τις αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στη συνέχεια, σε τρία ξεχωριστά μπολ βάζουμε το αλεύρι, το πάνκο και το φυτικό ρόφημα. Βουτάμε κάθε φέτα μελιτζάνας σε κάθε μπολ ξεκινώντας με το αλεύρι, μετά το γάλα και τέλος το πάνκο, μέχρι να καλυφθούν καλά.
  4. Παίρνουμε ένα τηγάνι και τοποθετούμε σε αυτό λάδι. Όταν αυτό ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις φέτες μελιτζάνας για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Στη συνέχεια ξεκινούμε να ετοιμάζουμε τη σάλτσα τομάτας.
  6. Προσθέτουμε σε ένα τηγάνι: το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις τομάτες, αλατοπίπερο, τα φύλλα βασιλικού και σοτάρουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  7. Έπειτα ξεκινούμε να συναρμολογούμε το σάντουιτς.
  8. Απλώνουμε λίγη σάλτσα τομάτας στη βάση της μπαγκέτας, προσθέτουμε τις μελιτζάνας και τρίβουμε λίγο Violife Prosociano από πάνω.
  9. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μερικά φύλλα βασιλικού και μετά άλλη μια στρώση φέτες μελιτζάνας, λίγη ακόμη σάλτσα τομάτας. Τέλος προσθέτουμε τις φέτες Violife με γεύση Gouda.
  10. Ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το Violfie με γεύση Gouda.