Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού σίγουρα μας απωθούν στο να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε λίπος. Πολλοί μάλιστα είναι εκείνοι που επιθυμούν να καταναλώνουν πιο «ελαφριές» τροφές, οι οποίες θα τους προσφέρουν περισσότερα υγρά ώστε να ενυδατώνονται.
Δείτε παρακάτω πως μπορείτε εύκολα και γρήγορα να φτιάξετε μια πρωτότυπη σαλάτα, με άκρως καλοκαιρινούς συνδυασμούς τροφών που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.
Υλικά
- 2 φέτες καρπούζι
- 150γρ. φέτα
- 6 κ.σ. ελιές σε ροδέλες
- 2 πιπεριές
- 2 αγγούρια
- 4 κ.σ. μέντα ψιλοκομμένα φύλλα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόψτε το καρπούζι σε μεγάλους κύβους και με προσοχή αφαιρέστε όλα τα κουκούτσια.
- Στη συνέχεια κόψτε σε μικρά κομμάτια το αγγούρι καθώς και την πιπεριά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείστε τα κομμάτια του καρπουζιού και προσθέστε τα κομμάτια από το αγγούρι και την πιπεριά.
- Έπειτα προσθέστε την μέντα, τις ελιές και το ελαιόλαδο.
- Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.
**Tips: Προαιρετικά, για να δώσετε περισσότερο ένταση στη γεύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λίγο ξύδι βαλσάμικο.