Ο Θάνος Πλεύρης απαντά στις διαμαρτυρίες των υγειονομικών : «Τι δουλειά έχει αυτή η μειοψηφία να πάει να διαμαρτυρηθεί έξω από το σπίτι μου…»

Στον ΑΝΤ1 βρέθηκε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλέυρης, μιλώντας για το περιστατικό με τις διαμαρτυρίες υγειονομικών έξω από το σπίτι του, εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση του.

Νέο κύκλο διαμαρτυριών ξεκίνησαν οι 4.700 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή άνευ αποδοχών του τελευταίους μήνες. Οι πρώην εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας αποφάσισαν αυτή την φορά να διαμαρτυρηθούν έξω από το σπίτι του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, γεγονός που τον εξόργισε.

Ο Υπουργός θέλοντας να τοποθετηθεί για την απόφαση αυτή των ανεμβολίαστων υγειονομικών και την προκλητική κίνηση τους να βρεθούν έξω από το σπίτι του, στο οποίο βρίσκονταν η γυναίκα και τα παιδιά του, βρέθηκε στον ΑΝΤ1 δηλώνοντας:

«Από τον Φεβρουάριο η κεντρική είσοδος του Υπουργείου Υγείας είναι αποκλεισμένη από ανεμβολίαστους υγειονομικούς που διαμαρτύρονται και δεν μπορώ να μπω στο γραφείο μου από αυτή την είσοδο. Είναι μια διαμαρτυρία που καταλαβαίνω και δέχομαι. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι τι δουλειά έχει αυτή η μειοψηφία να πάει να διαμαρτυρηθεί έξω από το σπίτι μου, όπου βρίσκεται μόνο η γυναίκα μου και τα δυο ανήλικα παιδιά μου», είπε ο κ. Πλέυρης, για να συμπληρώσει με νόημα, «σήμερα το πρωί την ώρα που έφευγα από το σπίτι μου, με ρώτησε ο επτάχρονος γιός μου αν αυτοί που ήρθαν χτες και φώναζαν, θα έρθουν και σήμερα».

Ο Υπουργός όμως βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει και για τον κ. Πολάκη, χαρακτηρίζοντας χυδαία την επίθεση που δέχθηκε με αφορμή τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του.

 

«Χυδαία η επίθεση Πολάκη»

 

Ο κ. Πλέυρης δήλωσε συγκεκριμένα: «Ο κ. Πολάκης μου επιτέθηκε για την αύξηση στα ακίνητα και τις καταθέσεις μου τον τελευταίο χρόνο, χωρίς να μπει καν στον κόπο να δει πως προέρχονται από την κληρονομιά, καθώς έχασα τη μητέρα μου σε τροχαίο και για το λόγο αυτό η επίθεση του ήταν χυδαία».

Δεν έλλειψε όμως να αναφερθεί και στα της 4ης αναμνηστικής δόσης, ξεκαθαρίζοντας πως η σύσταση αφορά τους άνω των 60 και τις ευάλωτες ομάδες, ενώ σε όλους τους άλλους δίνεται η δυνατότητα να το κάνουν εάν το θέλουν. Υπογράμμισε δε πως θα πρέπει να υπάρξει μια κεντρική κατεύθυνση από τον ECDC, από τον προσεχή Σεπτέμβριο, όπως υπήρξε μέχρι τώρα για θέματα εμβολιασμού, η οποία δεν υπάρχει για το τέταρτο εμβόλιο.