Πεντανόστιμες κρέπες στο λεπτό! Δες τη συνταγή

Οι κρέπες είναι σίγουρα μία νόστιμη ζύμη που βρίσκεται στις επιλογές όλων μας, είτε σε γλυκιά είτε σε αλμυρή version.

Σίγουρα ως συνταγή δεν έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας και τα υλικά που χρειάζονται για την εκτέλεση είναι εύκολα και απλά. Έτσι λοιπόν μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε νόστιμες και απολαυστικές κρέπες.

 

Υλικά

3 κ.σ. λάδι ή λιωμένο βούτυρο

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ κούπα γάλα

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

2 αυγά

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακάτεψε λίγο με έναν αυγοδάρτη (σύρμα).

Έπειτα προσθέστε το γάλα, τα αυγά και το λάδι ή το βούτυρο και ανακάτεψε καλά ώστε να μην έχει σβόλους από το αλεύρι (εναλλακτικά θα μπορούσατε να κάνετε την ανάμιξη με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα).

Αφού η ζύμη είναι έτοιμη , πάρτε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάλε το στο μάτι της κουζίνας για να ζεσταθεί (χωρίς λάδι), σε μέτρια φωτιά.

Έπειτα με μία κουτάλα ή ένα φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ μπορείτε να παίρνετε την ζύμη και να την τοποθετείτε στο τηγάνι.

Μόλις η κρέπα είναι έτοιμη γυρίστε την ώστε να ψηθεί σωστά και από την άλλη πλευρά.

Έπειτα βγάλτε την κρέπα από το τηγάνι και βάλτε την σε ένα πιάτο και τοποθετείστε την γέμιση της αρεσκείας σας.